Massage

MASSAGE IN ZWOLLE BIJ PRAKTIJK KARISH

Iedereen kent op bepaalde momenten stress en vermoeidheid in zijn/haar leven. Dit kan komen door een volle agenda of door intensieve gebeurtenissen. Het evenwicht en de balans in onszelf is dan verstoord; de balans tussen activiteit en rust, tussen inspanning en ontspanning. Als deze onbalans langere tijd aanhoudt kan dit leiden tot lichamelijke klachten of tot ‘niet lekker in je vel zitten’. Hierdoor kan de behoefte ontstaan aan een moment van rust, ontspanning, aandacht en zorg.

INVLOED VAN MASSAGE

Door massage ga je (weer) bewuster om met je lichaam en je geest. Massage heeft een directe invloed op huid, spieren en gewrichten en betrekt hierbij de inwendige organen en regelsystemen zoals zenuwen, bloedsomloop en de hormoonhuishouding. Bloed, lymfe en energie worden door een massage weer in beweging gebracht. Dit kan ontspannen of verkwikken maar de massage kan je ook in contact brengen met je vermoeidheid of met blokkades in je lichaam.

Het lichaam is in staat om gevoelens, gedachten en ervaringen vast te houden en op te slaan, maar kan deze ook weer los laten.

Aanraking door massage kan helpen bij het hervinden van je basisgevoel en vertrouwen. Dat is belangrijk voor het evenwicht tussen denken, voelen en doen.

Door bewuste aanraking leer je meer vertrouwd te raken met de signalen van je lichaam. Jouw beleving bij de aanraking geeft informatie over jezelf en je bestaan.

Tijdens de massage heb ik alle aandacht voor jou en laat ik je de massage in stilte ervaren. Vertrouwen en dat jij je veilig voelt is voor mij belangrijk tijdens de massages.

Massage betekent aandacht voor jezelf
Aandacht voor alles wat je voelt en beleeft.
Aandacht voor wie jij bent.