Behandelingen

Je huid is een beschermend omhulsel van je lichaam en staat bloot aan invloeden van binnenuit en buitenaf die je huid verzwakken. Je huid reageert daarop met reacties zoals droogte, een overmatig productie van vet of een vroegtijdige huidveroudering.

Bij Dr. Hauschka Cosmetica worden deze veranderende huidbeelden gezien als een tijdelijk verschijnsel. Er wordt dus geen indeling in huidtypen gemaakt. Je huid is een orgaan en de eigen activiteit ervan wordt gestimuleerd. Op die manier ondersteunt Dr. Hauschka het zelf herstellend vermogen van je huid. En dat is uniek te noemen!

De producten van Dr. Hauschka worden vervaardigd met een diep verantwoordelijkheidsgevoel met respect voor de mens en de natuur. Het is dan ook ondenkbaar dat voor deze producten dierproeven worden uitgevoerd. De grondstoffen komen van planten die volgens de biologisch- dynamische landbouw worden geteeld. Zij bevatten hierdoor zeer hoogwaardige en werkzame ingrediënten.

Bestandsdelen van Dr.Hauschka Cosmetica die bepalend zijn voor de kwaliteit zijn hoogwaardige plantaardige oliën als amandelolie en jojobaolie en natuurlijke wassen als bijenwas, candelillawas en rozenbloesemwas. Verder worden er huidverzorgende planten gebruikt zoals wondklaver, Oost-Indische kers en madeliefjes. Ook wordt gebruik gemaakt van natuurlijke etherische oliën als lavendelolie, rozenolie en citroenolie.